четверг, 18 февраля 2010 г.

20.Seto ansambel KLAPP


SETO ANSAMBEL KLAPP

Ansambli „Klapp“ moodustavad Seto Kuningriigi tunnustatud meistrid: Toomas Valk (parim karmoškamängija 2008, 2006), Jalmar Vabarna (parim kasatski tantsija 2008, 2006) ja Kristjan Priks (parim kandlemängija 2008). Nende hoogne, leidlik ja variatsiooniderikas esitluslaad on ülimalt kaasakiskuv ning seadetes on küllaldaselt värskendavat jõudu ja elegantset ilu. Just muusikaline KLAPP on see, mis hoiab koos seda fantastilist triot ning arendab setu tantsumuusika kõlapilti.

Ku pidänü Seto muusika pääle totalisaatorit mängmä ja panussit tegemä, sis ma pannu’ uma raha 2009. aastagal õgal juhul sääntse bändi pääle, minkõ nimi om Klapp. S’ooh ansamblih om geeniustõ kontsentratsiuun üte inemise kotsilõ väiga suur…
Aapo Ilves, „Setomaa“ 29.12.2008

Nii mõnestki Klapi kontserdi kuulajast sai kiirelt hoopis tantsija, kes veel ei osanud, sai selgeks nii mõnegi vana seltskonnatantsu… Jäi mulje, et ansambel ja kuulajad-kaasaelajad innustasid teineteist vastakuti, ja mida kauem kontsert kestis, seda paremini end teineteise seltsis tunti.
Maria Uuetoa, Doris-Katre Truuver, „Virumaa Teataja“ 29.07.2008

Комментариев нет:

Отправить комментарий