четверг, 18 февраля 2010 г.

9.Leelokoor Helmine

Seto leelokoor Helmine tegutseb Mikitamäel.

Koorivanem Sulo Nurmeots ütleb järgmist: Enam kui viieteistkümne aasta eest kogunesid tollasesse Mikitamäe kultuurimajja Aino Leppoja initsiatiivil koori asutajaliikmed: Veera Lunda, Silvi Kina, Laine Pai, Linda Leheveer, Anne Koplimets, Olga Luga, Aleksandra Holmar, Anne Pall.

Eestütlejaks ja ühtlasi ka killõlauljateks olid Olga ja Veera. Killõt laulsid ka Aleksandra Holmar ja Anne Pall.

Aegade jooksul on koori koosseisus toimunud mitmeid muutusi. Jäädavalt on koorist lahkunud asutajaliikmed Olga Luga, Aleksandra Holmar, Anne Pall ning kooriga aasta hiljem liitunud, väga mitmekesiseid sõnu teinud ja omapärast killõt laulnud Natalja Tarkus.

Tervislikel põhjustel on koorist lahkunud Veera Lunda ja Aino Leppoja. Tore on see, et koor on täienenud uute liikmete näol. Tõeline pärl on Minna Hainsoo, kellest on saanud koori põhiline sõnadeseadja- eestlaulja, mille tõestuseks on Seto kuningriigi neljakordne sõnolise tiitel. Kui algaastatel oli puudus eestlauljatest, siis nüüd ütlevad eest veel Laine Pai, Linda Leheveer, Silvi Kina, Salme Püve ja allakirjutanu. Väga omapärase kõla annab koorile Helvi Linnu killõ. Kooris laulavad ka, Juta Nurmeots , Helgi Rumask, Aime Mägipõld ja Helgi Laiakivi. Pillimänguga on koori toetanud Kalju Tero, Taivo Puurmaa, Endel Lind ja kadunud Paavo Tolmik.

2005. aasta detsembris andis Helmine välja CD Helmine, millel on valik seto rahvalaule.

2009.aasta veebruaris täitus “Helmisel” 20. tegevusaasta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий